Wilsbeschikking

Voor iemand die weet dat het einde van zijn of haar leven niet lang meer op zich laat wachten kan het zinvol zijn om alvast wensen voor de uitvaart vast te leggen.

Het geeft de naaste familie rust als er al veel wensen bekend zijn. Zij weten dan zeker dat de uitvaart zal gaan volgens de wens van de overledene. De nabestaanden kunnen zich dan helemaal richten op hun persoonlijk afscheid.

U kunt hiervoor contact met mij opnemen. Samen zullen we bespreken hoe u en de mensen die u lief zijn het afscheid willen beleven. De gegevens worden door mij zorgvuldig en met respect bewaard en uzelf krijgt ook een exemplaar in uw bezit.
Voor dit gesprek worden geen kosten in rekening gebracht, het is geheel vrijblijvend.

Levenstestament

Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Een testament werkt dus pas als u overlijdt, terwijl een levenstestament werkt voor situaties tijdens uw leven. Bijvoorbeeld wanneer u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent zelf te handelen. U kunt dan in een levenstestament iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Zo houdt u zelf de regie en worden de zaken volgens uw wensen geregeld.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Koninklijke Notariele Beroepsorganisatie

 

 

Lint Notarissen geeft in dit interview meer informatie over de AWBZ en testament zaken.

uitvaartwensen

Meer informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Samen bespreken wij uw persoonlijke wensen.

UITVAARTVERZEKERING

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen. Wilt u meer informatie over uitvaartverzekeringen dan help ik u graag.

Afspraak maken

Meer informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Samen bespreken wij uw persoonlijke wensen.