Uitvaartverzekering

Zelf sparen voor een uitvaart

Het is natuurlijk heel goed mogelijk om zelf uw kosten voor de uitvaart te reserveren. Dit geld kunt u bij een bank voor een langere termijn vast zetten tegen een aantrekkelijke rente. Bekijk van tijd tot tijd of het gereserveerde bedrag nog toereikend is voor de steeds duurder wordende uitvaart. U kunt bij mij informeren wat een gemiddelde uitvaart kost. Natuurlijk is het afhankelijk van wat uw wensen zijn.

Veel mensen denken dat ze bij het afsluiten van een uitvaartverzekering ook gebonden zijn aan de betreffende uitvaartverzorger: dat is niet zo! U heeft altijd de vrijheid een (kleinschalige) uitvaartonderneming in te schakelen, zoals DE GRAAFF Uitvaartverzorging.

Keuze uitvaartverzekering

Er zijn globaal twee soorten uitvaartverzekeringen:

Een kapitaalverzekering keert het verzekerde bedrag voor de uitvaart bij overlijden uit. De meeste verzekeraars indexeren jaarlijks. Met dit bedrag kunt u de uitvaart geheel naar eigen wens invullen.

Een naturaverzekering biedt een (standaard) pakket aan diensten en producten
(Dela, Monuta, PC, UZ en Yarden). Voor alle afwijkingen, bijvoorbeeld een andere kist, meer rouwkaarten én andere dan standaardwensen moet worden bijbetaald.

Men heeft ook niet altijd de mogelijkheid om zelf een uitvaartondernemer en/of een rouwcentrum te kiezen, doet men dat toch dan zijn deze kosten voor rekening van de nabestaanden.

Kiest u liever voor een kleinschalige onderneming dan wijst de praktijk uit dat u niet vanzelfsprekend duurder uit hoeft te zijn.

Oude polissen

Heeft u jaren geleden een polis afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij? Dan kan het zijn dat deze maatschappij is overgenomen.

Om na te kunnen gaan bij wie uw oude polis is ondergebracht kunt u contact opnemen met:

De Nederlandse Bank
Postbus 98
1000 AB Amsterdam
0900-5200520
www.dnb.nl

Offerte aanvragen:

Als u een offerte wilt voor een begrafenis of crematie dan kunt u contact met mij opnemen. Aan de hand van uw wensen kan ik een indicatie geven over de kosten.

 

 

uitvaartwensen

Meer informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Samen bespreken wij uw persoonlijke wensen.

wilsbeschikking

Het is zinvol om alvast wensen voor de uitvaart vast te leggen. Het geeft de naaste familie rust als er al veel zaken vast staan.

Afspraak maken

Meer informatie over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Samen bespreken wij uw persoonlijke wensen.