Jouw verdriet … Een dagboek over doodgaan

Er gaat iemand waar je veel van houdt dood. Wat gebeurt er dan met diegene die is overleden. Mag jij nog wel bij diegene die je zo lief vindt komen, kun je nog iets doen? Je begrijpt het misschien niet allemaal en je kunt er vragen over hebben. Je hebt verdriet, doodgaan is niet leuk. “ Je bent in de rouw”, zeggen grote mensen dan. Maar hoe moet je daar mee omgaan? In dit dagboekje wordt aan jou uitgelegd wat er allemaal gebeurt en je kunt er zelf over schrijven of tekenen. Het is helemaal voor jou alleen!

Titel: Jouw verdriet … Een kinderdagboek over doodgaan
Auteur: Anneke de Graaff-Korpershoek
Categorie: Rouwverwerking
Aantal pagina’s: 44
Geïllustreerd: Ja
Uitvoering/Formaat: Ringband 20 x 20 cm
Verschijningsdatum: 01-09-2017
ISBN: 978-94-0223-870-9 / 9789402238709
Vaste prijs: € 14,99

www.boekscout.nl

Een stukje uit het boek

Wanneer weet je dat iemand doodgaat?

Als iemand erg ziek is wordt met medicijnen geprobeerd die persoon beter te maken. Soms moet iemand ook naar het ziekenhuis omdat er thuis niet meer goed voor hem of haar gezorgd kan worden. Dat vinden veel mensen best wel erg, want in een ziekenhuis mag je niet de hele dag op bezoek komen.

Wanneer de dokters zeker weten dat iemand niet meer beter wordt, mag die persoon meestal wel naar huis. Daar kan iedereen afscheid nemen en dat vindt de persoon vaak ook fijner dan in het ziekenhuis. Maar dat kan niet altijd en dan moeten de mensen in het ziekenhuis afscheid nemen.

Waar heb jij afscheid genomen, hoe ging dat? Kon je nog met elkaar praten?