blog

Met enige regelmaat zal ik schrijven over dingen die ik tegen kom als uitvaartverzorgster of interessante artikelen over uitvaartverzorging. Voel je vrij om een reactie te plaatsen of contact op te nemen.

buiging

29 juni 2020

Diepe buiging!

Een stralende blauwe lucht, de zon schittert op de winkelramen en werpt haar stralen op de straat waar ik loop. Ik loop voor de muziek uit, ja…letterlijk dan, trompetten schetteren hun vrolijke muziek in mijn oren en er wordt in een prettig ritme getrommeld. Daar achter rijdt een rouwauto en daar weer achter een familie in fleurige kleding die swingend meelopen. Langs de weg staan mensen te kijken en mobieltjes worden omhoog gehouden…

De-Graaff-Uitvaart

15 juli 2019

Sprekende beelden…

Onder een strakblauwe lucht en stralende zon loop ik met man en vrienden het Vigeland park binnen in Oslo. Ik heb een bewogen werk periode achter de rug en het is fijn om er even tussenuit te zijn en mijn hoofd wat te legen. Ik dacht, ik ga beelden bewonderen, kijken naar de kunst van handen die zo scheppend bezig zijn geweest. Wat ik niet had verwacht gebeurde daar…

DeGraaffUitvaartverzorging.nl

21 maart 2019

‘Je lijkt wel een marktkoopvrouw’, zei mijn moeder vroeger wel eens tegen mij. Ja wat wil je ook als je jezelf tussen 5 zussen verstaanbaar wilt maken.

Mooi vond ik het wel op de markt als ik langs de kraampjes liep en alle marktlui hun waren luidkeels aanprezen. Je gulden was een daalder waard, dus op de markt moest je wezen.Soms heb ik het idee dat ik ook met mijn beroep op een markt sta en mijn ‘waren’ moet aanbieden tegen spetterende prijzen.

handen

13 september 2018

Samen genieten. Samen herinneringen maken.

We staan aan de reling van de ferry en zien het spoor van de boot
de zee is zo helder, zo blauw, de lucht weerspiegelt haar kleuren er doorheen. Ik leg mijn hand op de hand van mijn man we kijken elkaar aan en genieten van de zon op onze huid.

Uitvaart-De Graaff- Krimpen aan den IJssel

9 juli 2018

Uitvaart assistent voor één dag, wat een kanjer!

Ik merkte het al snel, tijdens het eerste gesprek bij hen thuis. Steeds kwam het koppie van hem om de hoek van de trap. Even een vraagje, even aandacht. Later in de week was ik er weer, samen met Martine die soms met me meeloopt. “Zijn jullie er donderdag ook bij?”

rouw02

10 april 2018

Nieuw leven… Ik wandel op een pad, voorzichtig want mijn naaldhakjes zakken soms weg tussen de steentjes.

Maar ik richt mijn blik omhoog, in de hoop dat mijn voeten stevig op de steentjes blijven. Want wat is het hier mooi, de zon schijnt en ik hoor de vogels luidkeels roepen. Nestjes worden gemaakt, er wordt gelonkt door de natuur om nieuw leven te maken. Ik zie dat knopjes proberen uit te komen aan takken die mij nog wat kalig aankijken.

Uitvaart Krimpen de Graaff

28 december 2017

We stappen er weer uit en laten het jaar 2017 achter ons.

Het jaar waar we een jaar geleden verwachtingsvol ingingen, niet wetende wat er allemaal ging komen. Maar goed ook, anders waren die stappen misschien niet zo enthousiast geweest, eerder aarzelend en onzeker. Daarom is het goed dat we niet weten wat er allemaal op ons pad komt in de tijd die voor ons ligt. We zouden, door ons zorgen te maken over wat er kan gebeuren, vergeten te genieten van de mooie momenten die er zijn. Het is de kunst om blij, gelukkig en dankbaar te zijn in het nu, als je daar ook reden voor hebt.

MargaUitvaartkerkherinnerhetLeven-46 (2)

5 oktober 2017

Uitvaartverzorger vanuit mijn hart

Dat ik vanuit mijn hart voor het beroep uitvaartverzorger heb gekozen is geen vraag, maar een weten. Ik weet het want elke keer als ik bij mensen kom die net iemand hebben verloren die hen zo lief is, voel ik de drang om hen te helpen. Ik wil luisteren naar hun verhaal, wat ging er vooraf aan het overlijden? Van wie gaat men afscheid nemen, was er veel zorg, was het plotseling?

Dagboek-Rouwverwerking

31 mei 2017

Rouwverwerking voor kinderen

Ik realiseerde mij tijdens een uitvaart met kleinkinderen, dat ook de kinderen extra zorg nodig hebben tijdens en na het overlijden van een dierbare. Ik heb daarom een rouwverwerking kinderdagboek geschreven voor kinderen. Hier kunt u het volledige artikel  wat door de IJssel en Lekstreek is gepubliceerd lezen.

DeGraaffUitvaart

16 november 2016

Waar liefde woont….

Ik zit wel eens voor de televisie een beetje met de afstandsbediening te spelen. Zo komt er van alles aan mijn netvlies voorbij. Stiekem vind ik het wel grappig als er een familie diner wordt georganiseerd. Niet omdat de familie het zo gezellig met elkaar heeft, nee die familie ligt helemaal uit elkaar. Ik kan me verbazen over de reden van de ruzie of breuk.

DeGraaffUitvaart-Pen

31 augustus 2016

DE EERSTE BELLER BELOOND!!

Met een wat gespannen gevoel in mijn buik sla ik de plaatselijke krant open. Het is mei, ik ben als starter in de uitvaart begonnen en mijn advertorial zal vandaag in de krant staan.

uitvaart-de graaff

28 juni 2016

Is praten over de dood en uitvaart een taboe?

Hoe denkt men tegenwoordig over de dood en houden de mensen zich al bezig met hun overlijden en de uitvaart. Omdat ik het belangrijk vind om te weten hoe er tegenwoordig gedacht wordt over dit onderwerp ben ik een onderzoek gestart.

Wilt u reageren, stuur mij een bericht via onderstaand formulier

Dhr.Mevr.

Uw naam

Uw e-mail adres

Uw bericht